Äitiysfysioterapia

Äitiysfysioterapia on kokonaisvaltaista ennaltaehkäisevää tai kuntouttavaa fysioterapiaa, jonka tavoitteena on edistää raskaana olevien ja synnyttäneiden naisten terveyttä ja hyvinvointia.  Äitiysfysioterapiassa ohjaus, neuvonta ja kuntoutus pohjautuu tutkittuun tietoon ja vankkaan kliiniseen kokemukseen. Äitiysfysioterapeutti haastattelee, tutkii ja antaa juuri sinulle räätälöityjä ohjeita tarpeidesi mukaan. Äitiysfysioterapiassa otetaan aina huomioon asiakkaan voimavarat, elämäntilanne ja tavoitteet ja huomio keskittyy erityisesti äitiin ja äidin toimintakykyyn.

Äitiysfysioterapiassa voidaan perehtyä esimerkiksi seuraaviin teemoihin: liikuntaan ja harjoitteluun raskauden aikana sekä synnytyksen jälkeen, synnytykseen valmistautumiseen, synnytyksestä palautumiseen, suorien vatsalihasten erkauman kuntoutukseen, äidin ergonomiaan vauva- ja pikkulapsiaikana, kivun hoitoon ja ennaltaehkäisyyn raskauden aikana tai synnytyksen jälkeen sekä sektio- ja episiotomia-arpien hoitoon.

Friskissä äitiysfysioterapeuttina toimii Minna Eklöf.

Raskaushieronta ja synnytyksen jälkeisen ajan hieronta on yksilölliset tarpeet huomioiva, shiatsu-pohjainen koko kehon läpikäyvä hoito, joka tehdään vaatteiden päältä painellen ja venyttäen. Käsittely on erittäin rentouttava ja lempeästi kireyksiä avaava. Hoitomuoto perustuu perinteiseen kiinalaiseen lääketieteeseen ja hoidossa hyödynnetään meridiaaneja ja niiden varrella sijaitsevia akupisteitä.

Viikolta 38+0 lähtien voidaan käsittely tehdä synnytykseen valmistelevana hoitona. Shiatsu-pohjainen raskaushieronta sopii sekä raskausaikaan että synnytyksen jälkeen.

Myös raskaushieronnat toteuttaa Minna Eklöf.